Bij een NEN inspectie inspecteren we uw monument uitgebreid met speciale software. Met de uitkomsten van de inspectie kunt u heel nauwkeurig (laten) berekenen hoeveel het onderhoud van uw monument de komende jaren gaat kosten. Handig, zeker wanneer u meerdere monumenten hebt of beheert.
1. Voorbereiding
De NEN-inspectie start al voordat onze monumentenwachters bij u langs komen. Ter voorbereiding op de inspectie gaan ze na of het object al eerder is geïnspecteerd. Is dit het geval, dan zoeken ze in eerdere inspectierapporten naar aandachtspunten. Ook zullen ze bij u informeren naar uitgevoerde reparaties, nieuwe gebreken of andere problemen.
2. Opmeten
Elk onderdeel van uw monument wordt opgemeten. Dit is van belang voor de kostenberekening: het repareren van een vijf meter lange dakgoot is immers duurder dan een van drie meter.
3. De buitenkant en het dak
De monumentenwachters inspecteren de buitenkant van het object. Daarbij letten ze o.a. op de staat van het metsel- en schilderwerk, goten, afvoeren en sporen van lekkages. Ook kijken ze naar hekwerken, bestrating en begroeiing op het terrein. Speciale aandacht gaat uit naar het dak. Lekkages, aantastingen door schimmels of houtborende insecten: gebreken in het dak hebben vaak grote gevolgen voor de constructie van uw monument. Kleine gebreken, zoals een verstopte goot of een kapotte daklei, herstellen ze meteen.
4. Naar binnen
Voor een volledig beeld van uw monument controleren ze ook het interieur. Onze monumentenwachters kijken bijvoorbeeld naar scheurtjes in muren of vochtplekken. Ook controleren ze de staat van karakteristieke elementen in het monument, zoals stucplafonds of een glas-in-loodramen.
5. Gedetailleerd overzicht
In een speciaal programma registreren de monumentenwachters de staat van uw monument. Elk onderdeel krijgt een score van 1 tot 6, waarbij 1 zeer goed is en 6 zeer slecht. U krijgt van ons een uitgebreide rapportage van de inspectie.
Klik hier om onze tarieven te bekijken.