Interieurinspectie

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van een object kan monumentaal zijn. En net als aan de buitenkant vindt ook binnen slijtage plaats. Met een interieurinspectie brengen we deze slijtage in kaart en geven we handige onderhoudstips. Zo blijft uw monumentale interieur behouden.

Na de inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met onze bevindingen en adviezen voor onderhoud. Dit is een handige basis voor subsidieaanvragen of goedkoop lenen.

1. Voorbereiden

De interieurinspectie start al voordat onze monumentenwachters bij u langs komen. Ter voorbereiding op de inspectie gaan ze na of het object al eerder is geïnspecteerd. Is dit het geval, dan zoeken ze in eerdere inspectierapporten naar aandachtspunten. Ook zullen ze bij u informeren naar uitgevoerde reparaties, nieuwe gebreken of andere problemen.

2. Nauwkeurige opname

Tijdens de interieurinspectie controleren onze monumentenwachters alles wat ‘aard- en nagelvast’ zit. Binnenwanden, dragende constructies of vloeren bijvoorbeeld. Ook kijken ze naar de staat van karakteristieke elementen in het monument, zoals stucplafonds of een glas-in-loodraam. Onze Monumentenwachters zijn toegerust met handige hulpmiddelen. Zo komen ze ook op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt, of die u niet kunt zien.

3. Inspectierapport

De monumentenwachters beschrijven al hun bevindingen in een inspectierapport. Dit krijgt u toegestuurd. In het rapport ziet u een beoordeling van alle onderdelen van uw monumentale interieur, en praktische adviezen over schoonmaak en onderhoud. U beslist altijd zelf of u onderhoudswerkzaamheden laat uitvoeren. Monumentenwacht Drenthe denkt hierover graag met u mee.

Wat kost het?

Klik hier om onze tarieven te bekijken.

Met subsidie van: